Μεϊμαράκης: Με τον Κ. Μητσοτάκη είμαστε σε ευγενή άμιλλα

Μεϊμαράκης: Με τον Κ. Μητσοτάκη είμαστε σε ευγενή άμιλλαΓια «ευγενή άμιλλα» ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του.

«Είμαστε σε ευγενή άμιλλα, οι πολίτες θα επιλέξουν, από κει και πέρα θα συνεχίσουμε» ενώ ανέφερε ως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το κόμμα του.

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία σχολίασε πως «μείναμε πίσω, υπολόγιζα πως οι εκλογές θα κρατούσαν 20 μέρες και πάμε στους τρεις μήνες. Από πέρυσι τέτοια εποχή εμείς έχουμε εκλογές κι εγώ από Δευτέρα θα συνεχίσω να τρέχω γιατί έχω πάρει φόρα».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως η ανανέωση σε ένα κόμμα «δεν είναι μόνο ηλικιακή… Αν επιλέξω στελέχη μόνο βάσει ηλικίας, θα είναι παρεΐστικο κριτήριο. Πρέπει ο οποιοσδήποτε να έχει περάσει μέσα από την κοινωνία, και θέλω ένα σύστημα που θα δίνει ίδιες ευκαιρίες και στον γιο του πρώην υπουργού με τον γιο του αγρότη και από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με την αξία του να εξελιχθεί».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη πως η ΝΔ δεν είναι ταξικό κόμμα, «θέλουμε τους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, αλλά επειδή έχουμε συνθετικό λόγο και όχι συγκρουσιακό, θέλουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, και τον άνεργο και τον αγρότη, όλους».

Χρειάζεται μια «νέα έκδοση» του κόμματος, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως είναι καλό να ακούγονται στα όργανα του κόμματος όλες οι φωνές, «αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει όλοι να συμμορφώνονται στις συλλογικές αποφάσεις. Αυτό κάναμε και το καλοκαίρι και πήραμε 28% στις εκλογές, αλλιώς αν αποχωρούσαμε και αφήναμε το ευρωπαϊκό πεδίο στον Τσίπρα, όπως υποστήριξαν τότε κάποιες φωνές στο κόμμα, θα παίρναμε το 15% που μας έδιναν και δημοσκοπικά» δήλωσε.

Τέλος ανέφερε πως αισθάνεται έτοιμος να κυβερνήσει.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016, 10:35

Share this post