Ιταλία: Σχεδόν 1.271 πρόσφυγες διασώθηκαν σε εννέα επιχειρήσεις ανοικτά της Λιβύης

Ιταλία: Σχεδόν 1.271 πρόσφυγες διασώθηκαν σε εννέα επιχειρήσεις ανοικτά της ΛιβύηςΤο Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συντόνισε τη διάσωση 1.271 προσφύγων, που επέβαιναν σε οκτώ φουσκωτά και ένα αλιευτικό σκάφος, ανοικτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή από την Παρασκευή διασώθηκαν 2.500 πρόσφυγες ανοικτά της Λιβύης, καθώς ούτε η επιδείνωση του καιρού, ούτε οι εντάσεις στην Ευρώπη μοιάζουν να οδηγούν στη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Πλοία του ιταλικού Λιμενικού Σώματος και του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ένα πλοίο του σλοβένικου ΠΝ που συμμετέχει στην Στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νότια Κεντρική Μεσόγειο (ή EUNAVFOR Med Επιχείρηση Σοφία) συμμετείχαν στις σημερινές επιχειρήσεις.

Από την Παρασκευή ως χθες Δευτέρα διασώθηκαν 1.211 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σε 12 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό του ΟΗΕ πριν από τις επιχειρήσεις διάσωσης αυτές, πάνω από 2.200 μετανάστες είχαν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης φέτος. Το σύνολο για τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεπεράσει τους 3.528 ανθρώπους που είχαν καταγραφεί το 2015, μια χρονιά που συνολικά η Ιταλία υποδέχθηκε πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ταυτόχρονα πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ελλάδα μέσα στον Ιανουάριο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, 05:33

Share this post