Αλεξιάδης: Στα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αλεξιάδης: Στα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεωνΜέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι η διαδικασία επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές του μήνα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θέλει να τελειώσει γρήγορα η υποβολή των δηλώσεων και να γίνει η εκκαθάρισή τους, ώστε να ακολουθήσει η εκκαθάριση του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να μη συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Ερωτηθείς για τη χρήση «πλαστικού χρήματος», διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν προαιρετικά και υποχρεωτικά μέτρα. Όπως εξήγησε, θα υπάρξει σύνδεση αφορολόγητου με χρήση κάρτας, αλλά όχι για όλους.

Από αυτό το μέτρο θα εξαιρεθούν οι άνθρωποι από μια ηλικία και πάνω αλλά και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο με αποδείξεις, όπως ισχύει και σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Τα «SOS» της φορολογικής δήλωσης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, 10:28


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016, 13:45

Share this post