Στον εισαγγελέα η υπόθεση με το πρωτοφανές περιβαλλoντικό έγκλημα στους Δελφούς που αποκάλυψε το zougla.gr

Στον εισαγγελέα η υπόθεση με το πρωτοφανές περιβαλλoντικό έγκλημα στους Δελφούς που αποκάλυψε το zougla.grΜηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος κατέθεσε την Παρασκευή το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα στους Δελφούς, το οποίο αποκάλυψε το zougla.gr. 

Πρόκειται για τα βοθρολύματα των Δελφών τα οποία εκβάλουν γύρω από το αρχαίο μονοπάτι σε Α ζώνη απολύτου προστασίας, αλλά και για το πόσιμο νερό περιοχών το οποίο μετά από δειγματοληψίες του ΠΑ.Κ.Ο.Ε βρέθηκε μολυσμένο με εντερόκκοκους και κολοβακτηρίδια.

Το θέμα ανακίνησαν οι Πολίτες στο Προσκήνιο με οπτικοακουστικό υλικό ντοκουμέντο το οποίο έχουν ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα της Άμφισσας. 

Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, παρενέβη ο αρμόδιος υπουργός για το Περιβάλλον, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους επιθεωρητές περιβάλλοντος να μεταβούν στους Δελφούς και να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση.

Για το περιβαλλοντικό αλλά και πολιτιστικό αυτό πρόβλημα, έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης, το γραφείο της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και τουλάχιστον άλλοι 25 φορείς. 

Δείτε το βίντεο από την εισαγγελία:

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Πολίτες στο Προσκήνιο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ZOUGLA.GR :

Τα αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων νερού από την περιοχή των Δελφών έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, μετά τις δειγματοληψίες που πραγματοποίησε. Υπενθυμίζεται πως το θέμα αποκάλυψε το zougla.gr έπειτα από καταγγελία των «Πολιτών στο Προσκήνιο».

Παράλληλα, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ΠΑ.Κ.Ο.Ε, η οποία μοιράζεται συνδρομητικά σε περισσότερους από 60.000 πολίτες, έχει τίτλο «Βοθρολύματα στους Δελφούς», ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στις αποκαλύψεις του zougla.gr.


(Πατήστε πάνω στην εφημερίδα για να διαβάσετε το ρεπορτάζ)


Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις αυτές οδήγησαν στην παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη αλλά και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, προκειμένου να εκτιμηθεί το πρόβλημα στην περιοχή. 

Όλα τα στοιχεία (οπτικοακουστικό υλικό κ.λπ.) έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος, σε 25 φορείς αλλά και στον εισαγγελέα Άμφισσας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Στον εισαγγελέα Άμφισσας τα στοιχεία για τα λύματα που χύνονται γύρω από το αρχαίο μονοπάτι των Δελφών

Στους Δεφλούς το ΠΑ.Κ.Ο.Ε για τα λύματα που χύνονται γύρω από το αρχαίο μονοπάτι

Share this post