Φανή Αραμπατζή: «Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο φημισμένα ελληνικά προιόντα»

Φανή Αραμπατζή: «Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο φημισμένα ελληνικά προιόντα»Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Την εκπρόθεσμη συζήτηση στη Βουλή του Σχεδίου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), επέκρινε η Νέα Δημοκρατία, με την αρμόδια Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίνων, Βουλευτή Σερρών, κα Φωττεινή Αραμπατζή, εκτός του ό,τι επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση, στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να τονίζει: «Η Κυβέρνηση απέδειξε, άλλη μια φορά, την ανεπάρκειά της. Έφερε εκπρόθεσμα, με 20 ημέρες καθυστέρηση, το Σχέδιο Ευρωπαικού Κανονισμού για τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά».

Και υπογράμμισε: «Κινδυνεύουν έτσι να χάσουν την Προστασία της Γεωγραφικής τους Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) στο νέο σχετικό σχέδιο Κανονισμού της Ε.Ε., εμβληματικά και εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ποτά Γεωγραφικής Ένδειξης, όπως το ούζο, η τσικουδιά, το τσίπουρο, η μαστίχα Χίου».

Η κα Αραμπατζή με δριμεία κριτική, είπε χαρακτηριστικά: «Εμπαίζουν την Εθνική Αντιπροσωπία. Υπονομεύουν τα συμφέροντα ενός παραγωγικού κλάδου φημισμένων προϊόντων. Ναρκοθετούν τις θέσεις εργασίας».

«Ζημιές δίχως τέλος από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για την οικονομία και τους πολίτες», επεσήμανε καταλήγοντας τη δήλωσή της.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 19:36

Share this post