Ν. Παππάς: «Η πρόσβαση στο ελληνικό οπτικοακουστικό προϊόν πρέπει να είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη»

Ν. Παππάς: «Η πρόσβαση στο ελληνικό οπτικοακουστικό προϊόν πρέπει να είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη»«Η πρόσβαση στο ελληνικό οπτικοακουστικό προϊόν, στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν, πρέπει να είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς την Πέμπτη πριν από εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε, στην πλατεία του Πεντάλοφου Κοζάνης, με θέμα τη χρησιμότητα των ευρυζωνικών δικτύων.

Ο υπουργός τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης με τηλεοπτικό σήμα περιοχών σε όλη τη χώρα, που ως τώρα δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, αρχής γενομένης από την περιοχή της Θράκης και τα παραμεθόρια νησιά, και διερευνώνται τρόποι «ώστε «να καλυφθούν όλες οι λευκές περιοχές, είτε με την αναβάθμιση των κεραιοσυστημάτων που ήδη υπάρχουν είτε με την κάλυψη τη δορυφορική, όπου αυτό είναι οικονομικά λογικό και εφικτό να γίνει».

«Αλλά εδώ αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε και ένα τεράστιο ιστορικό μάθημα να αποκομίσουμε. Διότι το δίκτυο της τηλεόρασης μας αναπτύχθηκε με κριτήρια, άλλα από τα κοινωνικά. Η πρόσβαση στο ελληνικό οπτικοακουστικό, στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν, πρέπει να είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη, είτε μένει στο κέντρο της Αθήνας είτε μένει σε έναν οικισμό κοντά στα σύνορά μας. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα τα έχουμε καταφέρει» είπε ο υπουργός.

Σε ερώτηση σχετική με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, την προκήρυξη και για το τίμημα, ο υπουργός απάντησε: «Νομίζω ότι αυτήν την ερώτηση θα πρέπει να την απευθύνετε στην ανεξάρτητη αρχή, η οποία πρέπει βεβαίως να πω και να υπογραμμίσω ότι τον τελευταίο καιρό έχει επιταχύνει τις διαδικασίες και αυτό μας κάνει και εμάς αισιόδοξους ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τις εξελίξεις, τις οποίες που επιτάσσει το Σύνταγμα».

Διαβάστε επίσης: Παππάς: «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να πάμε τη χώρα παρακάτω»


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 02:43

Share this post