Υπόθεση «Πορτοφολάδες στα ΜΜΜ»: Εμπλέκεται και συγγενής γνωστής μουσικοσυνθέτριας

Υπόθεση «Πορτοφολάδες στα ΜΜΜ»: Εμπλέκεται και συγγενής γνωστής μουσικοσυνθέτριαςΕκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εκτιμάται από την Ασφάλεια Αττικής ότι είναι η λεία της οργανωμένης συμμορίας πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των συλληφθέντων έχει ανέβει στους 31, ανάμεσα στους οποίους είναι και τα αρχηγικά μέλη, ενώ από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, 27 είναι Αλβανοί, ένας Βούλγαρος, ένας υπήκοος Μπαγκλαντές, ένας Γεωργιανός και ο 49χρονος απότακτος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αστυνομικός φέρεται να ζητούσε χρήματα από τους πορτοφολάδες για να μην τους καταδώσει στις αρχές και να πωλούσε κλεμμένα ταξιδιώτικά έγγραφα που έπαιρνε από τη συμμορία.

Εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση έχουν άλλα 18 άτομα που αναζητούνται. Πρόκειται για 2 Έλληνες, 14 Αλβανούς υπηκόους, ένα Βούλγαρο και ένα Ρουμάνο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και συγγενής γνωστής μουσικοσυνθέτριας που δεν κατηγορείται για συμμετοχή τη δράση της σπείρας, αλλά για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, καθώς σε αποθήκη του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα που δεν είχε δηλώσει, ενώ φαίνεται να σχετιζόταν με αλλοδαπή μέλος της συμμορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμορία δρούσε την τελευταία δεκαετία και έκλεβε πορτοφόλια και προσωπικά αντικείμενα από επιβάτες σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Θύματα της είχαν πέσει πολλοί ηλικιωμένοι, αλλά και τουρίστες, που πήγαιναν στο αεροδρόμιο. Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν τους τουρίστες και με διάφορα τεχνάσματα έκλεβαν το επιβατικό κοινό. Έμπαιναν ανά ομάδες σε συρμούς του ηλεκτρικού και του μετρό και αυτός που έκλεβε το πορτοφόλι το έδινε στο συνεργό του, ο οποίος στην επόμενη στάση άλλαζε συρμό για να μην εντοπιστεί.

Τα κλοπιμαία τα πωλούσαν σε κλεπταποδόχους, είτε τα μοιράζονταν. Η εγκληματική οργάνωση είχε περιφερειακά μέλη που έκαναν κλοπές με αμοιβή 20-30 ευρώ, ενώ στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικές φράσεις. Εκτός από την Αθήνα δρούσαν και στην επαρχία σε εμποροπανήγυρεις, σε μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και σε νησιά των Κυκλάδων με μεγάλη τουριστική κίνηση,

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εμπλέκονται σε πάνω από 4000 κλοπές πορτοφολιών, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 700.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση αύριο το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 21:00

Share this post