Πετρόπουλος: Όποιος εργοδότης αντιμετωπίζει τον μισθωτό ως ελεύθερο επαγγελματία θα υποστεί τις συνέπειες

Πετρόπουλος: Όποιος εργοδότης αντιμετωπίζει τον μισθωτό ως ελεύθερο επαγγελματία θα υποστεί τις συνέπειες«Όποιος εργοδότης τολμά να αντιμετωπίζει τον μισθωτό ως ελεύθερο επαγγελματία θα υποστεί τις συνέπειες» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή.

Ο υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε το Σώμα πως η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, με στόχο να διευκρινισθούν συναφείς δυσχέρειες στην εφαρμογή του νόμου 4377 και τυχόν ζητήματα που ανακύπτουν για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

«Η εξαρτημένη εργασία ήταν και θα είναι πάντα εξαρτημένη εργασία και ο εργοδότης που αποτολμά να αντιμετωπίζει τον μισθωτό ως δήθεν ελεύθερο επαγγελματία θα έχει τις συνέπειες» είπε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Η εντολή μας προς τον ΕΦΚΑ είναι, όπου συλλαμβάνεται απασχόληση η οποία εμφανίζεται ως απόδειξη δαπανών αντί ο εργαζόμενος να αντιμετωπίζεται ως μισθωτός και να είναι ασφαλισμένος κανονικά ως μισθωτός, να επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις».

Το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ συγκεκριμένα επισήμανε ότι, σε μια επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την ΕΛΣΤΑΤ, έχει ανακύψει μείζον θέμα, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται στη συλλογή στατιστικού υλικού, καλύπτουν πάγιες ανάγκες αλλά από την υπηρεσία τους θεωρούνται ιδιώτες συνεργάτες και μέχρι σήμερα, και δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του 2017 και εργάζονται ανασφάλιστοι, διότι η υπηρεσία τους λέει ότι πληρώνονται με αποδείξεις δαπανών και άρα οι ίδιοι πρέπει εξ ολοκλήρου να βαρύνονται με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:09

Share this post