Η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε στον Τραμπ τη δέσμευση στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε στον Τραμπ τη δέσμευση στη συμφωνία για τα πυρηνικά του ΙράνΗ Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε εκ νέου την Τρίτη τη δέσμευση της Βρετανίας στη συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ εν όψει της ανακοίνωσης του Αμερικανού προέδρου μέσα στην εβδομάδα για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας από την Ουάσιγκτον.

«Η πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευση στη συμφωνία πλάι στους ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας ότι αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την περιφερειακή ασφάλεια», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

Νωρίτερα την Τρίτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι ο Τραμπ θα ανακοινώσει αργότερα αυτήν την εβδομάδα «συνολική στρατηγική για το Ιράν» και την απόφασή του αν θα επικυρώσει τη συμφωνία.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί υπερασπίστηκε πριν από λίγες ημέρες την εφαρμογή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τη Δύση, δηλώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορούσε να την υποβαθμίσει.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 02:11

Share this post