Ο Τραμπ ζήτησε να εγκριθεί το δάνειο 4,9 δισεκ. δολαρίων στο Πουέρτο Ρίκο

Ο Τραμπ ζήτησε να εγκριθεί το δάνειο 4,9 δισεκ. δολαρίων στο Πουέρτο ΡίκοΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Τρίτη από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση δανείου 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πουέρτο Ρίκο για να μπορέσουν οι αρχές στην αμερικανική αυτή περιοχή, οι οποίες έχουν ασφυκτικά προβλήματα ρευστότητας, να καλύψουν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους καθώς δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την καταστροφή που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Μαρία, δήλωσε αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το δάνειο αυτό θα συμπεριλαμβάνει ένα ποσό 150 εκατομμυρίων δολαρίων που θα εκταμιευθεί άμεσα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Το δάνειο των 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας», κυρίως την καταβολή μισθών και συντάξεων, είπε ο αξιωματούχος και διευκρίνισε πως το ποσό «δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους» του Πουέρτο Ρίκο στους πιστωτές του.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 04:08

Share this post