Τουρκία: Ο προφυλακισμένος υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου συναντήθηκε με τους συνηγόρους του

Τουρκία: Ο προφυλακισμένος υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου συναντήθηκε με τους συνηγόρους τουΟ Τούρκος υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται από τις τουρκικές αρχές, συναντήθηκε σήμερα με τους δικηγόρους του, για πρώτη φορά αφότου του ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της κατασκοπείας.

«Είχαμε μια συνομιλία με τον πελάτη μας. Δεν τέθηκε κάποιος περιορισμός σε αυτό το θέμα» είπε στους δημοσιογράφους ένας εκ των συνηγόρων του Μετίν Τοπούζ, ο Χαλίτ Ακάλπ.

Σε βάρος του Τοπούζ ασκήθηκε δίωξη την περασμένη εβδομάδα από την τουρκική δικαιοσύνη που τον κατηγορεί ότι διατηρεί δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Η σύλληψή του προκάλεσε νέα κλιμάκωση στην ένταση στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα. Από την περασμένη Κυριακή, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία σταμάτησαν να εκδίδουν θεωρήσεις εισόδου σε Τούρκους και Αμερικανούς πολίτες αντίστοιχα.

Η σημερινή συνάντηση του Τοπούζ με τους δύο δικηγόρους, Χαλίτ Ακάλπ και Σελμάν Αλιμπάς, διήρκησε δύο ώρες, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Τζον Μπας υποστήριξε στις αρχές της εβδομάδας ότι ο Τοπούζ «δεν είχε επαρκή πρόσβαση στον δικηγόρο του». Ωστόσο το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε σήμερα ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν τέθηκε υπό κράτηση, δέχτηκε τρεις επισκέψεις από τους συνηγόρους του.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό ο Ακάλπ είπε ότι όντως επισκέφθηκε τον πελάτη του, χωρίς όμως να διευκρινίσει πόσες φορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 17:19

Share this post