Ιράν: Ο πρόεδρος Ροχανί δεσμεύθηκε να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών

Ιράν: Ο πρόεδρος Ροχανί δεσμεύθηκε να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχώνΟ Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί έφτασε σήμερα στην Κερμανσάχ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που επλήγη την Κυριακή από έναν ισχυρό σεισμό, και δεσμεύθηκε ότι ο κράτος θα αντιμετωπίσει «το συντομότερο δυνατό» τα προβλήματα των θυμάτων της καταστροφής αυτής.

Το δυτικό τμήμα της Κερμανσάχ, στα σύνορα με το Ιράκ, επλήγη την Κυριακή το βράδυ από έναν ισχυρό σεισμό 7,3 βαθμών, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το δυτικό Ιράν.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 423 νεκροί και 7.370 τραυματίες, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές.

Στο Ιράκ οι αρχές έχουν καταγράψει 8 νεκρούς και 336 τραυματίες.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όσους υποφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να δρα με όλες της τις δυνάμεις και ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Ροχανί μόλις αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Κερμανσάχ, 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης.

Σε ό,τι αφορά την ανοικοδόμηση, «ζητώ από όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, από όλους τους στρατιωτικούς, από όλα τα ιδρύματα αρωγής και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να βοηθήσουν το Ίδρυμα Στέγασης και να μην προχωρήσουν σε μεμονωμένες ενέργειες», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 09:31

ΠΗΓΗ

Share this post