Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, βρήκε έναν τρόπο να μην βαριούνται οι γονείς στην παιδική χαρά και τα παιδιά να κάθονται περισσότερη ώρα. Αυτή την παιδική χαρά μικρών και μεγάλων την ονόμασε «Πάρκο Οικογένειας».

Το Πάρκο Οικογένειας, που βρίσκεται στις οδούς Αργοστολίου, Βαμβακάρη και Μακρυγιάννη είναι πια έτοιμο και παραδόθηκε στους κατοίκους, αλλά κυρίως στα παιδιά για ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι. Το νέο πάρκο δημιουργήθηκε εντός του  δενδροφυτεμένου χώρου, συνολικής έκτασης 2.000τ.μ και περιλαμβάνει:

Μια πιστοποιημένη παιδική χαρά με ολοκαίνουργια όργανα

Όργανα γυμναστικής για άσκηση και για τους μεγαλύτερους

Καινούργια παγκάκια και καθιστικά για ξεκούραση και χαλάρωση

Δυο σιντριβάνια

Μια κυκλική διαδρομή για ασφαλείς ποδηλατάδες

Συμπεριληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

Όπως πληροφορούμαστε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, στο χώρο προβλέπεται τοποθέτηση εξοπλισμού για υπαίθριο πινγκ – πονγκ.

Σημειώνεται πως ο κοινόχρηστος χώρος στον οποίο βρίσκεται το Πάρκο Οικογένειας αγοράστηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου με δικούς του οικονομικούς πόρους, ενώ η ανάπλαση χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 363.855 €.

Η τεχνική μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία επέβλεψε και η εκτέλεσή της.

Πέρα του αποτελέσματος, οι αστικοί Δήμοι, όπως του Αγίου Δημητρίου είναι στρατηγικά συνετό να επενδύουν τα δημοτικά κεφάλαια σε οικόπεδα προς πώληση και να τα μετατρέπουν σε πάρκα, παιδικές χαρές και χώρους άθλησης. Δεδομένα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αλλά και οι περισσότεροι αστικοί πυκνοκατοικημένοι Δήμοι, σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν δρόμους κυκλοφορίας- αλλά δρόμους ακινησίας-, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, διότι δεν θα υπάρχουν για να τα χωρέσουν και γενικότερα ποιότητα ζωής.

Αυτό που απομένει είναι να μετατρέπουν όποιον διαθέσιμο χώρο υπάρχει σε χώρο που θα μπορεί ο δημότης να βρίσκει γαλήνη και το παιδί χώρο να παίξει.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία σήμερα Τετάρτη
Επόμενο άρθροΟλοταχώς για «Λευκή Νύχτα» στις 13 Μαΐου στην Καρδίτσα