Οι Αθηναίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό εγκαταλείπουν την πόλη με όλα τα μέσα

 

Με το μέρος όσων ξεκινήσουν για την εξοχή για να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα και το πέταγμα του χαρταετού είναι ο καιρός.

 

Με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων, η Ελληνική Αστυνομία, λαμβάνει αυξημένα μέτρα, έως και τις 11 Μαρτίου 2019, για τον εορτασμό των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

 

Την ίδια στιγμή, αυξημένη είναι σήμερα Σάββατο η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

 

Το λιμενικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Από τα λιμάνι του Πειραιά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 7 απόπλοι πλοίων από τη Ραφήνα 7 και από το Λαύριο 3.

 

Χθες Παρασκευή 8 Μαρτίου από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά για διάφορα νησιά του Αιγαίου, των Κυκλάδων και την Κρήτη 11.820 επιβάτες και 1330 οχήματα. Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 5.062 επιβάτες και 796 ΙΧ.

 

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 7 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 3.630 επιβάτες με 869 ΙΧ οχήματα.

 

Από το Λαύριο αναχώρησαν 5 πλοία με 1.250 επιβάτες συνολικά και 351 ΙΧ.

ΠΗΓΗ