Αυστηροί είναι οι έλεγχοι της ελληνικής αστυνομίας σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, κατά την περίοδο της καραντίνας. Μόνο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο στη Θεσσαλονίκη, έγιναν περισσότεροι από 2.300 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, σε υπαλλήλους και καταναλωτές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δείχνουν ότι συμμορφώνονται με τα μέτρα.
Οι αρχές εξετάζουν εάν οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προστασίας, δηλαδή, εάν φορούν μάσκα, εάν έχουν στείλει μήνυμα ή εάν έχουν συμπληρώσει σωστά το έντυπο για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ.

Η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη έκανε σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Μέσα σε ένα 24ωρο, 27 κλιμάκια διενήργησαν ελέγχους σε 280 επιχειρήσεις και 2.945 άτομα. Απ’ αυτούς, οι 1.314 ήταν καταναλωτές και οι 731 υπάλληλοι. Μόνον σε 12 περιπτώσεις εντοπίστηκαν παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, την πρώτη εβδομάδα του δεύτερου λοκ ντάουν,  καταγράφηκε αύξηση 17,1% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ. Η άνοδος των πωλήσεων αφορά τρόφιμα, ποτά και προϊόντα καθαρισμού, όπως είναι τα αντισηπτικά.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω