Έρχεται νέο πακέτο θετικών μέτρων στη Βουλή

Έρχεται νέο πακέτο θετικών μέτρων στη Βουλή

Προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και «παράθυρο» για νέα ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

 

Σειρά κοινωνικών παροχών έρχονται στο προσκήνιο από την κυβέρνηση, τόσο μέσω των εξαγγελιών του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και μέσω των δηλώσεων που κάνουν κορυφαίοι υπουργοί.

 

Προσλήψεις, αυξήσεις μισθών, ακόμη και ενδεχόμενο για νέες ρυθμίσεις οφειλών στα Ταμεία υπόσχεται η κυβέρνηση, με νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης που προγραμματίζεται να έρθει στη Βουλή.

 

Ο νέος προϋπολογισμός φαίνεται ότι δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να κάνει νέο επικοινωνιακό ξέσπασμα με σωρεία παροχών και θετικών μέτρων.

 

Ειδικότερα, στις προσλήψεις που προγραμματίζονται για το 2019 αναφέρθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δίνοντας έμφαση στους κρίσιμους τομείς της υγείας και της παιδείας. «Εντός του 2019 θα μπορούμε να κάνουμε 8.000 προσλήψεις. Έως το τέλος του 2020, θα έχουν συνταξιοδοτηθεί 3.000 ιατροί που πρέπει να αντικατασταθούν.

 

Σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν το 14% του συνολικού αριθμού και πρέπει να πέσουμε στο 4%, εάν θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα τόνισε πως θα κατατεθεί τη νέα χρονιά νομοσχέδιο με αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ. Εξαπολύοντας πυρά στη Νέα Δημοκρατία ότι επιθυμεί τη διατήρηση του μνημονιακού κανόνα 5 προς 1 στο δημόσιο και ότι επιδίδεται σε μία «ισοπεδωτική αντικυβερνητική πολιτική» σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση.

 

Λίγο νωρίτερα, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε πως «επεξεργαζόμαστε μέτρα για την ανακούφιση των συμπολιτών μας και άμεσα θα δείτε περισσότερα». Συνέχισε επισημαίνοντας πως «τώρα που έχουμε βγει από τα προγράμματα, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις» και πρόσθεσε, «διαθέτουμε δημοσιονομικό χώρο σε κομμάτια της κοινωνίας που το έχουν ανάγκη. Το εντελώς αντίθετο είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που κουβαλά τη φιλοσοφία του ΔΝΤ».

 

Σημειώνεται πως «παράθυρο» για νέα ρύθμιση οφειλών στα ταμεία άνοιξε την Πέμπτη ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Μιλώντας στη Βουλή, είπε χαρακτηριστικά πως «τους επόμενους μήνες, θα έρθει νέα ρύθμιση ελάφρυνσης των οφειλετών και ενίσχυσης των επιχειρήσεων».

ΠΗΓΗ

Share this post