Παραγωγοί που πλήρωσαν επιπλέον 20% ως ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ διαπίστωσαν ότι τα ποσά που τους καταβλήθηκαν στις αποζημιώσεις του ανοιξιάτικου παγετού  του 2021 δεν ανταποκρίνονται στην ασφαλιστική βαθμίδα που επέλεξαν. Για τον λόγο αυτό αγροτικοί σύλλογοι του Βελβεντού και της Νάουσας ζητούν να δοθεί άμεσα λύση και να επιστραφεί το επιπλέον των χρημάτων που πλήρωσαν για τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ.

Σε επιστολή τους ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού αναφέρει ότι «παρατηρήθηκε το γεγονός ότι κάποιοι αγρότες αποζημιώθηκαν στο 100% ασφαλιζόμενης αξίας χωρίς να έχουν καταβάλει το +20% στα ασφάλιστρα τους. Αυτό φυσικά προέβλεπε η σχετική τροπολογία που σωστά κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Η τροπολογία κατατέθηκε το φθινόπωρο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι αγρότες να δηλώσουν το +20% (δηλαδή πλήρωσαν 20% αυξημένα ασφάλιστρα) κατά τη δήλωση ΟΣΔΕ που έγινε την άνοιξη κάνοντας χρήση του δικαιώματος που προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ».

Για τους παραπάνω λόγους οι αγροτικοί σύλλογοι ζητούν να δρομολογηθεί η επιστροφή των χρημάτων στους αγρότες που έχουν δηλώσει το +20%.

Επίσης επανέρχονται και στο αίτημα σχετικά με τα ασφάλιστρα και την τιμή αποζημίωσης για τα πλατύκαρπα ροδάκινα και νεκταρίνια, επισημαίνοντας ότι «οι εμπορικές τιμές των εν λόγω προϊόντων είναι από 2,5 έως 3 φορές ακριβότερα, από τα αντίστοιχα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των ΤΖΟΚΕΡ Stars στις 17 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΠρασσάς – Καμπανάκι για τους ανεμβολίαστους και ειδικά για όσους θέλουν να νοσήσουν για να μην κάνουν εμβόλιο