Τo διήμερο 14-15 Μαΐου 2022 δρομείς, και φίλοι του αθλητικού τουρισμού μπορούν να συμμετάσχουν στο TyrosRun.

Το TyrosRun 2022 -GeorgeMarneris μετά και την απουσία 2 χρόνων -λόγω COVID-19- μετρά την τέταρτη διοργάνωση και οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα διήμερο δρομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με καινοτομίες που θα συναρπάσουν συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Ο μοναδικός σε ομορφιές Τυρός παραμένει σταθερός αθλητικός πρεσβευτής της Κυνουρίας και μέσα από τη διοργάνωση που αποτελεί θεσμό, βάζει δυναμικά την περιοχή στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές ενός προορισμού που έχει αγαπηθεί από τους αθλητές.
Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από αγώνες που σκοπό έχουν να δοκιμάσουν τις αντοχές των επισκεπτών σε αρμονικό συνδυασμό με το φυσικό κάλλος.

Δεν λείπουν και οι δράσεις για τα παιδιά και τους επισκέπτες αφού το Tyros Run αποτελεί μια γιορτή αθλητισμού προβάλλοντας παράλληλα τα πολιτιστικά στοιχεία της Κυνουρίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισε να δώσει μια νέα διάσταση στον αγώνα και μια ανανέωση, καθώς η φορά του αγώνα των 8+16 χλμ θα είναι ανάποδη.
Η αλλαγή της φοράς δίνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πλέον ξεκινούν οι δρομείς με ανηφόρα για περίπου 1000μ. και θα τερματίζουν πλέον με την επίπεδη διαδρομή των τελευταίων 2500μ., παράλληλα με την θάλασσα και το χειροκρότημα από τον κόσμο μέχρι τον τερματισμό.

Το 2ήμερο συμπληρώνουν το Σάββατο το πρωί γνωριμία της περιοχής πεζοπορώντας στον Τυρό και το απόγευμα μετά το FUN RUN θα ακολουθήσει στο θέατρο στο λιμάνι εκδήλωση αφιερωμένη στην Τσακώνικη γλώσσα και κουλτούρα, από την Τσακωνοπαρέα, με μουσική, χορό και απόδοση κειμένων στα Τσακώνικα από τα παιδιά του συλλόγου.

Πρόγραμμα

Σάββατο 14/5/2022
Πρωί: Πεζοπορία 3 ωρών (5χλμ) γνωριμίας του Τυρού. (Δωρεάν συμμετοχή)
Απόγευμα: 3χλμ στο παραλιακό μέτωπο FUN RUN (Δωρεάν συμμετοχή)
Βράδι: Πολιτιστικά δρώμενα στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο λιμάνι με τον σύλλογο “η Τσακωνοπαρέα”, με θέμα την τσακώνικη γλώσσα και πολιτισμό. (Δωρεάν συμμετοχή)

Κυριακή 15/5/2022

Κεντρικός Αγώνας 8 + 16χλμ
Παιδικοί 500 -800- 1000μ (Δωρεάν συμμετοχή))

περισσόπτερες πληροφορίες στο επίσημο site: www.tyrosrun.gr

Διοργανώνεται από την «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ»Κοινσεπ με την υποστήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας (ΔΗΚΕΝΚ) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡαγίζουν καρδιές στην κηδεία της 3χρονης: Ροζ μπαλόνια και κουφέτα
Επόμενο άρθροΠετρέλαιο: Εμπάργκο στη Ρωσία και μετά τι – Πόσο εύκολη είναι η απεξάρτηση της Ευρώπης