Τι είπε ο πρωθυπουργός σε Μακρόν και Αναστασιάδη

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ένα σύντομο διάλογο με τον Εμμανουέλ Μακρόν στη Λευκωσία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σε αυτή τη συζήτηση ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου ήταν «ακροδεξιοί λαϊκιστές»,.

 

Όπως ακούγεται σε βίντεο που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ευθυγραμμιστεί με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά στον αριθμό των διαδηλωτών.

 

Στην ερώτηση του Μακρόν, παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη που αφορούσε τον όγκο των διαδηλωτών ο Αλέξης προσπάθησε να υπερασπιστεί την άποψη της αστυνομίας αλλά δυσκολεύτηκε να το εκφράσει τον γάλλο πρόεδρο.

 

Κατά συνέπεια την ώρα που προσπαθεί να πει ότι η συμμετοχή ήταν μικρότερη από το συλλαλητήριο του 2018, επειδή αντιλαμβάνεται ότι η προφορά του δεν είναι καλή, διευκρινίζει ότι δεν είπε 17.000 αλλά 70.000.

 

Με υποτιμητικό τρόπο μίλησε ο Τσίπρας και για όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς σε νέα ερώτηση για το «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ;» ακούγεται να απαντά χαμογελώντας «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκουν κριτική με το μυαλό τους».

ΠΗΓΗ