Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022, 16:11

Υπό την προεδρία του Σπύρου Καπράλου διεξήχθη η Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου στα Σκόπια, με την συμμετοχή όλων των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης.

Ήταν η πρώτη Γενική Συνέλευση του Σπύρου Καπράλου, ως προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, έναν χρόνο μετά την εκλογή του στο αξίωμα, με τον ίδιο να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για το ρόλο τους στην υποστήριξη της Ουκρανικής Ολυμπιακής Κοινότητας.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι εδώ στα Σκόπια και απευθύνομαι στη Γενική Συνέλευση των ΕΟΕ ως πρόεδρος, για πρώτη φορά. Ήταν μια χρονιά με πολλές δράσεις. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά και πολλές άλλες για να γιορτάσουμε και να είμαστε περήφανοι», επεσήμανε ο Σπύρος Καπράλος και συνέχισε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για ειρήνη και ελπίζουμε να δούμε την επιστροφή όλων των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου το μήνυμα της ειρήνης και της ενότητας είναι ιδιαίτερα δυνατό».

Παράλληλα, στην ομιλία του, στο κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης, ο Σπύρος Καπράλος είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που συζητήσαμε εδώ και να συνεχίσουμε να προάγουμε τη χρήση του αθλητισμού ως μέσου για την ειρήνη και την αποφυγή διακρίσεων. Ακόμη και όταν ο κόσμος είναι διχασμένος, ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει. Οι ΕΟΕ θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τις Ολυμπιακές αρχές και αξίες και προσβλέπουμε στην επιστροφή όλων των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει ακόμη».

Επίσης, το μέλος της ΔΟΕ και πρόεδρος της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σεργκέι Μπούμπκα, έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα προς τις Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης τονίζοντας: «Ευχαριστώ τις ΕΟΕ της Ευρώπης για την πολύ ισχυρή υποστήριξη που έδειξαν στους αθλητές μας και στην Ουκρανική Ολυμπιακή Κοινότητα».

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Τέλος, Σπύρος  Καπράλος απένειμε στην Γενική Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, Γκουνίλα Λίντμπεργκ, το «Order of Merit», που είναι η υψηλότερη αναγνώριση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022, 16:12

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Μανέ θέλει να πάει στην Μπάγερν
Επόμενο άρθροΦυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκαν αναβολικά, ναρκωτικά και κινητά