Επίσκεψη στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το ζήτημα των υποκλοπών.

Ο Χρήστος Ράμμος έχει αιτηθεί τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ελέγχων που αφορούν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τι ζήτησε οι ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είχε τονίσει σε ανάρτησή του στο Twitter προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει πως υποχρεούται να ενημερώσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς ακόμη και με το νόμο της ΝΔ.

Παράλληλα, τόνισε πως ο κ. Ράμμος είπε πως οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από την Ολομέλεια ΑΔΑΕ.

«Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε ότι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί» είχε γράψει σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχει καλέσει τη ΝΔ να συναινέσει και αυτή στο αίτημα να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

«Την εβδομάδα που μας πέρασε επιβεβαιώθηκε η επιχείρηση συγκάλυψης. Σε μια υπόθεση που μπορούσε να έχει εκκαθαριστεί με ξεκάθαρες πρωτοβουλίες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας στάθηκαν εμπόδιο στην ενημέρωση της Βουλής από τον πλέον αρμόδιο θεσμό που είναι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Δωρεάν εργαστήριo βιωματικού χαρακτήρα
Επόμενο άρθροΔανάη Κολτσίδα: «Η νέα γενιά σήμερα είναι εξαιρετικά πολιτικοποιημένη»