«Το κρίσιμο τούτη την ώρα, εφόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί και η ελληνική κυβέρνηση δεν τα καταφέρνει, είναι να ασκήσουμε το δικαίωμα των 12 ναυτικών μιλίων, ξεκινώντας από την Κρήτη και ανάλογα με τις εξελίξεις να προχωρήσουμε και νοτίως των νησιών μας της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέτευξη για τα ελληνοτουρκικά αλλά και αφόλης της ύλης.

«Η ΕΕ θα πρέπει να έχει ένα μηχανισμό κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία και ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει και τη θετική ατζέντα πάνω στο τραπέζι. Όταν υπάρχει μια τόσο έντονη αμφισβήτηση του κυριαρχικού σου δικαιώματος, δεν έχεις άλλο δρόμο για να υπερασπιστείς αυτό το δικαίωμα παρά μόνο αν το ασκήσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία.

«Ο κ. Γεραπετρίτης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στις δηλώσεις του. Διότι όταν δηλώνει ότι η «κόκκινη γραμμή» είναι τα 6 ναυτικά μίλια, τότε στην πραγματικότητα στέλνει μήνυμα ανοχής στην άλλη πλευρά», ανέφερε.

Σχετικά με την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ανάσα δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Μια απόφαση που θα πρέπει όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τάξου να αισθάνονται περήφανες και δικαιωμένες.»

Ωστόσο, επεσήμανε ότι το τελευταίο δεκαήμερο, υπήρξε μία προσπάθεια «δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής και της κοινής γνώμης με έναν υφέρποντα ποινικό λαϊκισμό που βασίστηκε σε μία ανυπόστατή κριτική περί παιγνίων με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω