Ο Δήμος Διονύσου θα συμμετέχει στη δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ποσό χρηματοδότησης 40.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» από τους Δήμους της χώρας, σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0».

Η δράση αναφορικά με το Δήμο Διονύσου περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ΚΕΠ βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένης της  αναβάθμισης των υποδομών τους και την αντικατάσταση του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.

Ειδικότερα  η δράση προσανατολίζεται:

– στην ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών μέσω αντίστοιχων εργασιών (ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων κ.ά.),

– την προμήθεια tablets για την χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet για τον έλεγχο ηλεκτρονικών εγγράφων που προσκομίζουν οι πολίτες στα ΚΕΠ,

– σε δράσεις εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών υποδομών των ΚΕΠ  (προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού, όπως Η/Υ, Εκτυπωτών και tablets για τη χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet από τους χρήστες των ΚΕΠ),

– στην υλοποίηση συστήματος διαχείρισης επισκεπτών, το οποίο θα αποτελείται από το σύστημα εκτύπωσης του αριθμού προτεραιότητας καθώς και από τη μονάδα ενημέρωσης του πολίτη για τη σειρά προτεραιότητας.

Μέσω web based εφαρμογής η οποία θα είναι hosted στο G-cloud, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να κλείνουν ραντεβού στα επιλεγμένα ΚΕΠ και να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας για την εξυπηρέτησή τους. Από την ίδια εφαρμογή θα μπορούν να ενημερώνονται τα στελέχη των ΚΕΠ για τα προγραμματισμένα ραντεβού. Η ίδια λειτουργικότητα θα διατίθεται και για τους πολίτες που επισκέπτονται τα Κ.Ε.Π. χωρίς ραντεβού.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕύβοια: 39χρονος αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του
Επόμενο άρθροΟι Βρετανοί ταξιδιώτες ψήφισαν Αλόννησο ως κορυφαίο καταδυτικό προορισμό