Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 14:21

Την αναβολή όλων των αγώνων χάντμπολ που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα 15-19 Ιανουαρίου στις εθνικές κατηγορίες ανακοίνωσε σήμερα (13/1) η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Έτσι, τις προσεχείς ημέρες δεν θα υπάρχει… δράση στην Α1 γυναικών, την Α2 ανδρών, την Α2 γυναικών και τη Β΄ Εθνική ανδρών. Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις ημέρες έχει διακοπεί η Α1 χάντμπολ των ανδρών, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στην Α΄ προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ έχει ως εξής:

«Η ΔΕΠ/Ο.Χ.Ε. στη συνεδρίαση της, την Τετάρτη 12/1/2022, αποφάσισε την αναβολή όλων των προγραμματισμένων αγώνων των Εθνικών κατηγοριών της τρέχουσας αγωνιστικής (15-19/1/2022).

Η Επιτροπή, προχώρησε σε αυτή την απόφαση με την ουσιαστική συμβολή της Υγειονομικής επιτροπής της ΟΧΕ, αξιολογώντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα γενικότερα όπου παρουσιάζεται μια κλιμακούμενη αύξηση κρουσμάτων, αλλά και τα αιτήματα σωματείων που δέχτηκε για αναβολή λόγω θετικών αποτελεσμάτων έχοντας ως στόχο να μην επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το όλο σύστημα και με τις αθλητικές συναντήσεις αλλά και τις μετακινήσεις των ομάδων.

Αντιλαμβανόμαστε την όποια αναστάτωση μπορεί να προκύψει από την αναβολή και τον επανορισμό των αγώνων, αλλά εκτιμάται περισσότερο η υγεία των αθλητών/τριών και συντελεστών του αθλήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί μια το όσο δυνατόν ασφαλέστερη αγωνιστική συνέχεια των πρωταθλημάτων».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 14:23

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου
Επόμενο άρθροΥπΑΑΤ – Στις 152 έφτασαν οι παραβάσεις στην αγορά κρέατος