«Αναγκαία η πρόληψη στα θαλάσσια σπόρ» (video)

«Αναγκαία η πρόληψη στα θαλάσσια σπόρ» (video)

Την ανάγκη πρόληψης στα θαλάσσια σπορ τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και ιδρυτή της Κοινωνικής, μη Κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας Safe Water Sports Παναγιώτη Πασχαλάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων στο νερό και τη θάλασσα, η αποτελεσματικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και η συνεργασία για την υλοποίηση δράσεων με σκοπό την ενίσχυση του ευρύτερου πλαισίου για την ασφάλεια στη χώρα μας.

Επίσης εξετάστηκε η πρόταση για την αναθεώρηση της Υπουργικής Απόφασης για τα μέτρα ασφαλείας στις πισίνες ξενοδοχείων, ενώ συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα εκπαίδευσης για την απόκτηση άδειας ταχυπλόου. Σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πρωτοβουλία θα αναλάβει να αναλύσει τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος που έχει εγκατασταθεί σε όλα τα λιμεναρχεία της χώρας και να προβεί σε συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να υιοθετηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και να μελετηθούν όλα όσα θα προταθούν από τον κ. Πασχαλάκη, έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι να βρει τη χώρα μας πιο έτοιμη για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να στηρίξει την ανάδειξη της πρωτοβουλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τoυ υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακη Σκέρτσου

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post