“Καμπανάκι” για την πορεία της πανδημίας κρούει η λοιμωξιολόγος Βησσαρία Σακκά, εκτιμώντας ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν. Τι προτείνει.
Καθώς το ενδεχόμενο ενός πιο κανονικού Πάσχα απομακρύνεται από το προσκήνιο, μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι οι εκτιμήσεις των ειδικών.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 20 Απριλίου, 3.789 κρούσματα ενώ καταγράφηκαν 87 νέοι θάνατοι (δείτε εδώ αναλυτικά).
Στην Αττική καταγράφηκε νέα έξαρση με 1.799 κρούσματα, με την Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με 512 και την Λάρισα με 101.
«Η κατάσταση αναφορικά με την πανδημία είναι πολύ άσχημη. Δεν γίνεται να το βλέπουμε μόνο εμείς» τονίζει η λοιμωξιολόγος Βησσαρία Σακκά μιλώντας στο Sputnik.
Αναζητούμε: 500 άτομα από Attiki που έχουν δυσκολία ακοής
Ειδικός βαρηκοΐας
Nike Park
Footballpro
Κερδίστε 6.000 € το μήνα δουλεύοντας 3 ώρες την ημέρα
https://www.increaseyourrevenuesnow.com/
Το Φυλλάδιο Lidl έχει Βγει, Θα το Βρεις Εδώ
Lidl Hellas – Κάθε Μέρα Αξίζει
Μετατρέψτε μια επένδυση στην Amazon ύψους 200 € σε ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα.
Investingops
von Taboola Anzeige
Τις επόμενες μέρες εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.
«Έως τις 15 Μαΐου, θα είμαστε σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Δεν βλέπω να υπάρχει νωρίτερα αποκλιμάκωση» τονίζει η λοιμωξιολόγος.
Αυτό συμβαίνει, όπως εκτιμά, καθότι «τα μέτρα δεν τηρούνται. Αυτή τη στιγμή η καραντίνα υπάρχει μόνο στα λόγια. Ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά» ενώ προτείνει να αυξηθούν οι έλεγχοι.
Από την πλευρά της επισημαίνει ότι τα self και τα rapid tests θα μπορούσαν να δώσουν κάποια λύση, αρκεί οι πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες.
«Πρέπει να εφαρμοστούν σωστά, επειδή η επιδημία θα μείνει για πάντα μαζί μας».