Ανοιχτή ξενάγηση κοινού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 12.00 μ.μ, στις εκθέσεις Forever Now” και “FinottiFine Notte. Το τέλος της νύχτας”, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

Στην έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό καινούργια έργα, τα περισσότερα από τα οποία φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για το Τελλόγλειο.

Ο καλλιτέχνης αποτυπώνει στον καμβά ένα αμάλγαμα φαινομενικά ετερόκλιτων συμβόλων, μύθων και παραδόσεων που ωστόσο συγκλίνουν, ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο δημιουργίας τους. Mας καλεί να αντιληφθούμε τον Χρόνο, όχι ως κάτι πεπερασμένο ή μελλοντικό, αλλά ως στιγμή που λαμβάνει χώρα κατά αποκλειστικότητα στο παρόν, και το Σύμπαν ως γεμάτη ενέργεια μητρική αγκαλιά που ξορκίζει τον φόβο.

Στην έκθεση γλυπτικής του Novello Finotti: «FinottiFine Notte. Το τέλος της νύχτας«, παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο έργων του, τα περισσότερα σε μάρμαρο Καράρα αλλά και σε μαύρο Βελγίου και ροζ Πορτογαλίας. Κάποια από αυτά είναι μεγάλων διαστάσεων, όπως το μνημειώδες έργο «Τιμή στον Σαίξπηρ».

ΠΗΓΗ: ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω