Ενδείξεις ανάκαμψης εμφάνισαν την Πέμπτη οι μετοχές στην αμερικανική χρηματιστηριακή, μετά το sell off της Τετάρτης, που πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση για την εκτόξευση του πληθωρισμού σε υψηλό τριάντα και πλέον ετών και ανέβασε τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

O βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 158,70 μονάδες ή 0,44%, στις 35.921,23, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 2,65 μονάδες μονάδες ή 0,06%, στις 4.649,36, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 81,6 μονάδων ή 0,52%, στις 15.704,30.

Βαρίδι για τον Dow Jones ήταν η μετοχή της Disney, η οποία υποχώρησε κατά 7%, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου σε έσοδα και κέρδη, που ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης.

«Βλέπουμε μια ανάκαμψη από το χθεσινό sell-off, το οποίο εκτιμώ ότι ήταν υπερβολικό», δήλωσε ο Oliver Pursche, ανώτερος αντιπρόεδρος της Wealthspire Advisors, στη Νέα Υόρκη.

«Αυτή η ιστορία δεν έχει αλλάξει πολύ, θα συνεχίσουμε να έχουμε βελτιώσεις στην οικονομία και αρκετά ισχυρή αύξηση κερδών», πρόσθεσε ο Pursche. «Ναι, θα υπάρξουν αντίθετοι άνεμοι που σχετίζονται με την COVID, αλλά αυτοί θα εξαφανιστούν».

Η αγορά ομολόγων ήταν κλειστή για την Ημέρα των Βετεράνων και, ελλείψει οικονομικών στοιχείων και με τη λήξη της σεζόν των κερδών του τρίτου τριμήνου, υπήρχαν λίγοι καταλύτες για να κινηθούν οι αγορές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Οι traders φαίνεται ότι έχουν αφομοιώσει τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία υποδηλώνουν ότι το τρέχον κύμα αυξήσεων των τιμών λόγω των χρόνιων προκλήσεων της προσφοράς παγκοσμίως θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι πολλοί – συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ – ήλπιζαν.

Θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

Με τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα να αναμένονται αύριο και μια σειρά από λιανοπωλητές που θα αναφέρουν τριμηνιαία κέρδη τις επόμενες εβδομάδες, η εστίαση μετατοπίζεται στις καταναλωτικές δαπάνες καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος αγορών.

Tο δολάριο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων την Πέμπτη, ενώ το γιεν υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 4ετίας, μετά τα καυτά νέα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ενισχύει τις εκτιμήσεις για αύξηση επιτοκίων.

Ο  δολαριακός δείκτης, που μετρά την ισοτιμία του αμερικάνικου δείκτη έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ανήλθε στα 95,101, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚλειδώνουν τα… εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο – Όλα τα αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΤο πανόραμα της Ευρωλίγκας