Αντιδράσεις από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για τις τροπολογίες

Αντιδράσεις από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για τις τροπολογίες

Tην έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν με ανακοινώσεις η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ για τις πρόσφατες τροπολογίες που πέρασαν στο διυπουργικό νομοσχέδιο.

Η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο) ότι: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την κατάργηση των αντεργατικών τροπολογιών και δηλώνει πως θα αντιταχθεί με όλες της τις δυνάμεις στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ αναφέρει (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο) πως: «Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία μακριά και έξω από την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας δεν διαπραγματεύονται.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προετοιμαστούν καλά και σχεδιασμένα απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας. Να συνεχίσουμε με περισσότερη ορμή τον αγώνα για τις ΣΣΕ, τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, στα μεροκάματα, την κατάργηση όλων των άθλιων αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων που βάζουν εμπόδια και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

 

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω

Share this post