Αποφυλακίζεται η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Αποφυλακίζεται η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Μόλις πέντε μήνες πέρασαν από τη μέρα, που προφυλακίστηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και βρίσκεται και πάλι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, καθώς η ανακρίτρια κατά της διαφθορά ςΗλιάνα Ζαμανίκα έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης.

 

Στη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος επίσης έχει κριθεί προφυλακιστέος για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε εγγύηση 150.000 ευρώ, που πρέπει να καταβληθεί έως τις 20 Απριλίου 2019 αλλά και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής της.

 

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κυρία Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα της δικαστικής συνδρομής, που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

ΠΗΓΗ

Share this post