Αυξημένος κατά 0,9% ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές το δ’ τρίμηνο του 2018

Αυξημένος κατά 0,9% ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές το δ’ τρίμηνο του 2018

 

Συγκεκριμένα, ο ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευέςπαρουσίασε αύξηση της τάξεως του 0,9%, το δ’ τρίμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

 

Σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο, ο Δείκτης παρουσίασε αύξηση 34,6%, ενώ ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Δ’ τριμήνου 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου, παρουσίασε αύξηση 1%

 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης καλύπτει όλους τους τομείς στις κατασκευές (κτίρια- έργα πολιτικού μηχανικού). Στα κτίρια περιλαμβάνονται μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια, κτίρια δημόσιων θεαμάτων, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία και λοιπά οικιστικά κτίρια.

 

Στα έργα πολιτικού μηχανικού περιλαμβάνονται αυτοκινητόδρομοι, οδοί, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, γέφυρες, σήραγγες, υπόγειες διαβάσεις, αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, δίκτυα παραγωγής και διανομής ρεύματος, δίκτυα τηλεπικοινωνιών, υδραυλικά και λιμενικά έργα κ.λπ.

ΠΗΓΗ

Share this post