Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας στην Αχαΐα για την εφαρμογή των ειδικών μέτρων για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Η Αχαΐα σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στο επίπεδο 3 -που σημαίνει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, από τις 6 Οκτωβρίου -πρώτη ημέρα ισχύος του ειδικού καθεστώτος- μέχρι και χθες, 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποφυγής διασποράς της Covid-19, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 3.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 64 χρηματικά πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας και υπεράριθμους.

Συγκριμένα, 48 σε πεζούς, 10 σε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους καταστημάτων, τρία σε πελάτες καταστήματος, ένα σε επιβάτη λεωφορείου, και δύο για υπεράριθμα άτομα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα συνολικής αξίας 16.000 ευρώ στην Πάτρα. Αναλυτικά, ένα σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ύψους 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας του για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας, σύμφωνα με τα ειδικά μέτρα, ένα σε γραφεία συλλόγου για υπεράριθμα άτομα, ύψους 3.000 ευρώ και ένα σε διοργανωτή -γαμπρό- εκδήλωσης για υπεράριθμα άτομα, ύψους 3.000 ευρώ.

Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου βρέθηκαν χθες ειδικά κλιμάκια, και σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις επέδωσαν σε πεζούς πρόστιμα 150 ευρώ για μη σωστή χρήση μάσκας.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω