Αύξηση πάνω από 30% σημειώνουν οι αφίξεις από τις ΗΠΑ για το 2018, ενώ ήδη την τριετία 2015- 2017 έχει σημειωθεί διψήφια αύξηση των Αμερικανών επισκεπτών.

 

Τα στοιχεία ανέφερε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, ως προσκεκλημένη του National Hellenic Society στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης στις ΗΠΑ. Η κ. Κουντουρά βραβεύτηκε για την επιτυχία της Ελλάδας στον τουρισμό από τον επικεφαλής της κομητείας Clark County της Νεβάδα, κ. Steve Sisolak, ο οποίος τη συνεχάρη για την τουριστική ανάπτυξη που σημειώνει η Ελλάδα, για τη συμβολή της στην προώθηση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και για την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Η κα Κουντουρά στην εναρκτήρια ομιλία της στο NHS Heritage Weekend τόνισε επιπλέον το σημαντικό ρόλο των Ελλήνων της Διασποράς στην διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, που αποτελούν σημαντικούς πρεσβευτές της χώρας μας.

 

Η Υπουργός επίσης, ήταν επίσημη ομιλήτρια στο Διεθνές Φόρουμ Γυναικών NHS Women’s Forum, για το ρόλο και τη συμβολή των γυναικών στην διατήρηση και ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς. Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη οι ελληνικής καταγωγής πετυχημένες στον τομέα τους, κα Margo Georgiadis, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ancestry.com και Πρόεδρος της Google Americas, η κα Georgia Mouzakis, Διευθυντικό στέλεχος της Citi Private Bank, η κα Lea Supata, μέλος του ΔΣ της UPS και η κα Vassy Karagiorgos, βραβευμένη τραγουδίστρια, στιχουργός και παραγωγός.

 

Η κα Κουντουρά ενημέρωσε τα μέλη του NHS για τη σύγχρονη τουριστική εικόνα της Ελλάδας σε ειδικό workshop για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης, μαζί με την γνωστή σεφ και παρουσιάστρια, κα. Diane Kochilas, και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

 

Παρουσίασε σε κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, ανάμεσά τους τους κ.κ. Peter Palivos, Dean Metropoulos, John Kalamos και Jim Logothetis, τις ελκυστικές ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα για τουριστικές επενδύσεις.

 

Mε τον πρόεδρο του NHS, κ. Drake Behrakis, και τον Διευθυντή, κ. Art Dimopoulos, ανέπτυξαν τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και στον τομέα της φιλοξενίας.

 

Τέλος, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με την, κα Dina Titus, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την πολιτεία της Νεβάδα, την κα Νancy Papaioannou, Πρόεδρο της Atlantic Bank, την κα Bettina Kallins, Αντιπρόεδρο Οικονομικών της Morgan Stanley, και την κα Κatherine Quinn, διευθύντρια του Ιδρύματος Anthony Quinn

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕίμαστε παντού για την πατρίδα
Επόμενο άρθροΗ διάσωση των τραπεζών από το κράτος θα φέρει πτωτικά ρίσκα