Αύριο θα συνεχιστεί η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κ. Φρουζή

Αύριο θα συνεχιστεί η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κ. Φρουζή

Στην πρώτη εμφάνισή του, Χθες,  ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε χρημάτισε πολιτικό πρόσωπο «Δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ σε πολιτικούς φέρεται» να υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Φρουζής και αποκάλυψε ότι τον Μάη του 2018 κλήθηκε άτυπα από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία του πρότεινε ένταξη στις ευεργετικές διατάξεις περί προστατευομένων μαρτύρων με την προϋπόθεση να βοηθήσει την έρευνα σχετικά με την εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων.

Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, παρήγγειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αποδίδοντας σε αυτόν το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση.

Για «αμετανόητους σκευωρούς που θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματα τους, όπως ορίζει ο Ποινικός Κώδικας», έκανε λόγο ο ίδιος.

O ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην προσέλθουν στη χθεσινή συνεδρίαση οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης, ενώ απορρίφθηκαν τα αιτήματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ανάκληση της εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη και για εξαίρεση -λόγω μεροληψίας- των κυρίων Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post