Βράβευση των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων της χρονιάς

Βράβευση των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων της χρονιάς

Για μία ακόμη χρονιά βρίσκονται στην Αθήνα, κορυφαίοι αθλητές του μαραθωνίου. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Ντόχα σε άνδρες και γυναίκες Λελίσα Ντεσίσα από την Αιθιοπία και Ρουθ Τσεπνγκέτιτς από την Κένυα ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της συνέντευξης Τύπου, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ ενώ βραβεύτηκαν στο έβδομο ετήσιο Gala που διοργανώνει η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS).

«Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση είμαι χαρούμενη για αυτό το βραβείο, το οποίο παραλαμβάνω στην Αθήνα στον τόπο που γεννήθηκε ο μαραθώνιος», είπε η Κενυάτισα Ρουθ Τσέπνγκετιτς, παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Ντόχα του Κατάρ με χρόνο 2:32:43.

Ο 29 χρονος νικητής στο Παγκόσμιο της Ντόχα, Λελίσα Ντεσίσα, δήλωσε: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση είμαι σε μια πόλη γεμάτη ιστορία, έχω μάθει από το σχολείο για την ιστορία της χώρας σας. Ένιωθα πως μπορώ να πάω μακριά. Άκουσα τον προπονητή, ακολούθησα τις οδηγίες του κι έτσι έφτασα στη νίκη τόσο στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης όσο και στην Ντόχα. Το όνειρο μου είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στον Alain Lunzenfichter το βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Το βραβείο Συνολικής Προσφοράς απονεμήθηκε στον 70χρονο Γάλλο Alain Lunzenfichter, κορυφαία προσωπικότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας. Από τη θέση του Αναπληρωτή Εκδότη της L’Equipe στη Γαλλία για 38 χρόνια μεταξύ του 1975 και του 2013, θέση από την οποία κάλυψε 25 θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Το 2006 έγινε Πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ένωσης Δημοσιογράφων που καλύπτουν Ολυμπιακούς Αγώνες» μέχρι το 2014, οπότε και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος.

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post