Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας προχθές τελευταία ημέρα που οι αναπληρωτές καθηγητές είχαν διορία για να δηλώσουν παρουσία και να αναλάβουν καθήκοντα.

Δέκα εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλαν παραίτηση πριν αρχίσουν καν τα μαθήματα, γεγονός που τίναξε στον αέρα τον προγραμματισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία είχε υπολογίσει τα κενά που είχε σε σχολεία και είχε εισηγηθεί την πρόσληψη συγκεκριμένου αριθμού αναπληρωτών για τα μαθήματα της γενικής παιδείας στο υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχε εισηγηθεί την πρόσληψη 30 εκπαιδευτικών και το αίτημά της είχε γίνει αποδεκτό.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε ο διορισμός των αναπληρωτών και μέχρι χθες αναμενόταν οι καθηγητές να παρουσιαστούν και να αναλάβουν καθήκοντα.

Παρόλα αυτά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενημερώθηκε με λύπη πως δέκα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από τους συνολικά τριάντα δεν προτίθενται να πιάσουν εργασία. Και το πιο θλιβερό ακόμη, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί επικαλούνται λόγους που γνώριζαν όταν προσφέρθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα.

Για παράδειγμα γυναίκα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός επικαλείται τις οικογενειακές της υποχρεώσεις στο σπίτι, ενώ σε άλλη περίπτωση εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι έχουν εργασία σε άλλες Υπηρεσίες που δεν θέλουν να αφήσουν.

Προηγούμενο άρθροΑπεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Επόμενο άρθροΒόλος: Τα Χριστούγεννα η κατασκευή ραμπών σε δύο ειδικά σχολεία