Ερευνα της αστυνομίας για την επιδρομή στα Λύκεια

Επεισόδιο με πρωταγωνιστές τέσσερις ανήλικους, οι οποίοι απείλησαν να χτυπήσουν 50χρονο, σημειώθηκε στις 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί έξω από το διδακτήριο του Πολυκλαδικού στη Νέα Ιωνία και λίγη ώρα αργότερα υπήρξε από 20 άτομα που κρατούσαν καδρόνια και επέβαιναν σε μηχανάκια, «επιδρομή» σε τρία σχολεία του Βόλου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ερευνά την υπόθεση της επιδρομής. στην οποία εμπλέκονται μαθητές και εξωσχολικοί, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει προσαγωγές. «Γίνεται έρευνα, εξετάζονται άτομα, αλλά δεν προχωρήσαμε σε προσαγωγές», ήταν η ολιγόλογη απάντηση υψηλόβαθμου αξιωματικού.

Οι τρεις διευθυντές των σχολείων του Βόλου που δέχτηκαν τραμπούκικη επιδρομή από μαθητές και εξωσχολικούς, που κρατούσαν καδρόνια, κατέθεσαν μηνύσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Σ. Σαβελίδη. Τα σχολεία, όπου έγιναν οι ζημιές είναι το 3ο ΕΠΑΛ, το 7ο και το 3ο ΓΕΛ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κ. Φασούλα διέταξε προκαταρκτική για το επεισόδιο με τον 50χρονο, που τρομοκρατήθηκε από τις απειλές έξω από το Πολυκλαδικό, κίνηση που δείχνει ότι οι υποθέσεις συνδέονται και πρέπει να ξετυλιχθεί το «κουβάρι».

Σύμφωνα με την καταγγελία του 50χρονου, οι τέσσερις ανήλικοι τον πλησίασαν την ώρα που περνούσε έξω από το σχολείο, κατευθυνόμενος στο κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας.

Στο πεζοδρόμιο βρίσκονταν περισσότερα από 10 παιδιά, όταν τέσσερα από αυτά, ηλικίας περίπου 14-17 ετών, κινήθηκαν προς το μέρος του και τον ρώτησαν τι ομάδα είναι.

Εκείνος προσπάθησε να τους αποφύγει, όμως οι ανήλικοι επέμεναν στην ερώτησή τους και παράλληλα κινήθηκαν με απειλητική πρόθεση εναντίον του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένας προσπάθησε να τον χτυπήσει με το πόδι στο πρόσωπο.

«Μου την πέσανε και με ρώτησαν εμένα που είμαι 50 χρόνων και χωρίς να έχω κάποιο διακριτικό ή τατουάζ τι ομάδα είμαι. Όταν τους είπα γιατί ρωτάτε ρε παιδιά, εγώ θα ήμουν πατέρας σας, εκείνοι συνέχισαν. Έκαναν και κινήσεις να με χτυπήσουν, μάλιστα ένας προσπάθησε να με κλωτσήσει στο πρόσωπο. Δεν έδειξα σημάδια φόβου, γιατί ήξερα πως ό,τι και να έλεγα δεν θα κάνανε κάτι σε έναν 50χρονο. Αλλά σε ένα παιδί της ηλικίας τους; Τελικά δεν απάντησα και τότε τρία παιδιά μου είπαν “μπάρμπα θα λες ΠΑΟΚ” και φύγανε», περιέγραψε χαρακτηριστικά το περιστατικό ο 50χρονος άνδρας, ο οποίος προχώρησε σε επώνυμη αναφορά στην αστυνομία.

Προηγούμενο άρθροΚιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για τον πατέρα Αντώνιο
Επόμενο άρθροΓενική Συνέλευση και κοπή Βασιλόπιτας του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων