Β. Ελευθεριάδου: θέλω να ενώσω, και θα ενώσω, αυτό είναι προσωπικό στοίχημα

Β. Ελευθεριάδου: θέλω να ενώσω, και θα ενώσω, αυτό είναι προσωπικό στοίχημα

Περισσότερο ενωτική από ποτέ, σίγουρη για το αύριο και αισιόδοξη για την έκβαση της προεκλογικής αναμέτρησης εμφανίστηκε η κα Βούλα Ελευθεριάδου στην κεντρική πολιτική της ομιλία το βράδυ της Παρασκευής στην Κομοτηνή. Σφραγίζοντας έναν μακρύ και δύσκολο προεκλογικό αγώνα μίλησε για ένα νέο, διαφορετικό ξεκίνημα.

Αφήνουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε
«Μια νέα ημέρα για την χώρα ξημερώνει την Δευτέρα 8 Ιουλίου. Μια  μέρα που θα αγωνιστούμε όλοι μαζί να μην μας θυμίζει τίποτα από το παρελθόν της περασμένης δεκαετίας. Ξανακτίζουμε από το μηδέν τη νέα Ελλάδα. Αφήνουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε, ό,τι μας έφτασε ως εδώ, ό,τι δεν νοιάστηκε για το εμείς αλλά για το εγώ» ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας της αποσπώντας το  θερμό χειροκρότημα για να προσθέσει αμέσως μετά «Φτάνουν πια οι διαχωρισμοί, μια πρέπει να είναι η γλώσσα που θα μιλάμε όλοι μας….Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ- όχι άλλα ψέματα , όχι άλλες ανέφικτες υποσχέσεις , όχι άλλες αυταπάτες.»

Η κυβέρνηση της ΝΔ Θα είναι δίπλα σας και όχι εχθρός
Αναφερόμενη στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, στους αγρότες υποσχέθηκε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα είναι δίπλα τους και όχι εχθρός τους. «Δεσμευόμαστε για μια Ελλάδα που θα διευκολύνει τους πολίτες της και δεν θα τους βάζει συνεχώς γραφειοκρατικά προβλήματα» υποσχέθηκε.
Συγκινημένη, αλλά και περισσότερη σίγουρη από ποτέ μίλησε για ένα ιερό συμβόλαιο με το λαό της Ροδόπης, «επιτέλους η περιοχή θα αποκτήσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, όχι βγαλμένο από τους γραφειοκράτες της Αθήνας, όχι από πολιτικούς που κάνουν τουρισμό στον τόπο μας δρομολογώντας έργα συνήθως για την προσωπική τους προβολή, αλλά ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που είναι βγαλμένο από τους κατοίκους της Ροδόπης , για τους κατοίκους της Ροδόπης.» τόνισε η κα Ελευθεριάδου μιλώντας σε ένα γνώριμο σε εκείνη ακροατήριο,μέλη του κόμματος, φίλοι, παλιοί και νέοι συνοδοιπόροι.

 

«Τέσσερα χρόνια τώρα ήμουν καθημερινά δίπλα στον κάθε συμπολίτη μου, άκουγα τις χαρές του, τις λύπες του, τους προβληματισμού του, το όραμα του για τον τόπο , τις αδικίες που έβλεπε γύρω του, την μοναξιά , την απομόνωση, τον αποκλεισμό και την πίκρα του που τον θυμούνται μόνο σε κάθε εκλογική περίοδο. Ταυτιζόμουν μαζί του, γιατί αν και γιατρός, αν και πολιτικός , δεν διέφερα σε τίποτα μαζί του, είχαμε κοινά οράματα, κοινούς προβληματισμούς ,την ίδια απομόνωση, τον ίδιο αποκλεισμό που δεχόμουν και ίδια» ανέφερε για να σημειώσει «Πήρα απίστευτο θάρρος από την αγάπη σας. Όρθωσα ανάστημα μπροστά σε φαινομενικά μεγαθήρια και διαπίστωσα πως ήταν κούφια από μέσα.»

Βλέπω την επιθυμία σας για αλλαγή
Σ’ αυτό το σημείο η κα Ελευθεριάδου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε σ΄αυτή την προσπάθεια σημειώνοντας ότι δέχεται ακόμη και σήμερα « έναν απίστευτο πόλεμο τόσο προσωπικά σε μένα όσο και σε μέλη της οικογένειας μου . Αυτός είναι ο πολιτικός τους αντίλογος , πάνω στα προβλήματα του τόπου που αναφέρω καθημερινά; Αυτή είναι η πολιτική τους αντίδραση , όταν αναλύω το πρόγραμμα μου ; Δεν με πτοεί τίποτα αλλά με δυναμώνει, σας κοιτώ στα μάτια και βλέπω την επιθυμία σας για αλλαγή, είμαστε πάρα πολλοί για να φοβηθούμε, είμαστε χείμαρρος, που τα παρασέρνει όλα» είπε.

Θέλω να ενώσω και θα ενώσω
Σε άλλο δε σημείο της ομιλίας της τόνισε: «Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν-τουναντίον θέλω να ενώσω, και θα ενώσω, αυτό είναι προσωπικό στοίχημα. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χίλια κομμάτια, τους αγκαλιάζω όλους. Οι πόρτες ανοικτές για όλους, τους πάντες, όχι όμως πόρτες που οδηγούν σε σκοτεινά υπόγεια, αλλά στο φως.»
Μιλώντας για την Ροδόπη των επόμενων χρόνων ανέφερε πως πρέπει να λάμψει και θα λάμψει , «θα βγει από τη μιζέρια και τη διχόνοια» υποσχέθηκε προσθέτοντας πως «Υπάρχουν τρόποι και μάλιστα απλοί, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εφαρμόσει έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό για την περιοχή, ο τελευταίος που υπάρχει είναι του 2004, και απ αυτόν η αλήθεια είναι πως υλοποιήθηκαν ελάχιστα, που δεν είχαν σχέση με τις υποδομές και την ανάπτυξη.»

Μάλιστα και από την δική της ομιλία δεν έλειψε αναφορά στον Κάθετο Άξονα (ΚΑ). «Η ευλογία που λέγεται κάθετος άξονας, έγινε κατάρα, η Ροδόπη χάνει εισόδημα προς την Βουλγαρία, ενώ οι γειτονικοί μας νομοί αντλούν τα κεφάλαια που έρχονται από το βορρά μέσω των ξένων επισκεπτών. Εμείς γιατί όχι;» αναρωτήθηκε για να προσθέσει « Κάτι δεν κάναμε σωστά και αυτό το κάτι είναι τα έργα υποδομής που θα οδηγούν όσους έρχονται στην Ελλάδα μέσω του κάθετου άξονα στην Ροδόπη. Βέβαια θα πρέπει να γίνεται και σωστός έλεγχος των εισερχομένων, αφού ούτε ένα τελωνείο αντάξιο της σημασίας του δρόμου καταφέραμε να φτιάξουμε.»

Παρόντες και παρούσες στελέχη, μέλη και φίλοι της ΝΔ, αλλά και υποστηρικτές της από άλλους πολιτικούς χώρους είχαν πριν και μετά την ομιλία της έναν καλό λόγο να πουν για εκείνη, μια μικρή ιστορία να διηγηθούν από τα χρόνια της δικής τους κοινής  συμπόρευσης ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις κάλπες, μα κυρίως όπως έλεγαν για την επόμενη μέρα…
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Share this post