Μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τρία εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» στη Θεσσαλονίκη, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ζητά «την άμεση και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και εφόσον επιβεβαιωθούν από τις αρχές, την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν».

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «είναι ευθύνη των αρμοδίων αρχών να διαπιστώσουν εάν οι πληροφορίες για τραυματισμούς ισχύουν, ή εάν η επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών από την εταιρεία παραγωγής, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη

Καταλήγοντας, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η ασφάλεια των εργαζομένων «ανεξαρτήτως ιθαγένειας και χώρου εργασίας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται επί ελληνικού εδάφους απαιτείται να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας και δικαιωμάτων. Κανένας και καμία δεν είναι…»ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ». Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν όλες τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλειά τους».

Επιστολή σε υπουργεία και Επιθεώρηση Εργασίας

Στο μεταξύ σήμερα η ΠΟΘΑ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Γραμματεία Υγείας και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ απέστειλαν κοινή επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού και το γενικό επιθεωρητή ΣΕΠΕ επισημαίνοντας ότι το χρηματοδοτικό εργαλείο cash debate «από ένα εργαλείο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό εξελίσσεται σε δυσφήμιση με τα διαδοχικά εργατικά ατυχήματα στις παραγωγές».

Στην κοινή τους επιστολή ζητούν από την Επιθεώρηση Εργασίας «να συστηματοποιήσει τους ελέγχους στα σημεία γυρισμάτων, ώστε να διερευνήσει την ασφάλεια των χώρων εργασίας και την επάρκεια των μέσων προστασίας, να διερευνήσει πιθανές ευθύνες της εταιρείας παραγωγής και να συμβάλει στη διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση κανόνων που αφορούν το σύνολο της εργασιακής σχέσης με σκοπό την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων», τονίζουν στην επιστολή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η πόντιση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης
Επόμενο άρθροΣτο Παρίσι οι ξένοι ηγέτες για τη διάσκεψη για τη Λιβύη – Τι θα πει ο Μητσοτάκης