«Καίει» με την απολογία του τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Γιώργος Δήμου, καθώς ανέφερε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συγκατηγορούμενός του του ζήτησε να πει ότι δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και ότι ο ίδιος προέτρεψε τον Ρουπακιά να σκοτώσει τον 33χρονο μουσικό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Δήμου, δύο μέρες μετά τη δολοφονία, ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Τσακανίκας, και φερόμενος ως υψηλό στέλεχος στην τοπική οργάνωση της ΧΑ στη Νίκαια, του ζήτησε να πει ότι δεν έχει σχέσεις με τη ΧΑ , ότι βρέθηκε τυχαία στο Κερατσίνι και πως αυτός προέτρεψε τον Ρουπακιά να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα.

Όπως πρόσθεσε, για μέρες μετά ο Γ. Τσακανίκας τον έπαιρνε τηλέφωνο και τον απειλούσε, λέγοντάς του ότι «εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο Γιώργος Δήμου είχε τηλεφωνήσει τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος του είχε πει πως ήταν στο Τμήμα και να πάρει τον, κατά τη δικογραφία, πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη. Ο 58χρονος λίγη ώρα νωρίτερα είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση της ομάδας χρυσαυγιτών στα γραφεία της Τοπικής.

Όπως είπε στο δικαστήριο, μόλις έλαβε το επίμαχο μήνυμα, γύρω στις 11:00 τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να δει τι αφορούσε η συγκέντρωση που ζητούσε η εντολή. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως πήγε στα γραφεία της Τοπικής με τον νυν συγκατηγορούμενό του Γιώργο Σκάλκο με μηχανάκι. Εκεί είδε μαζεμένα 7-8 μηχανάκια με τους αναβάτες να φορούν κράνη. Όπως ισχυρίζεται ο Δήμου αναγνώρισε μόνο τον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη-Βασίλειο Κομιανό, που δεν φορούσε κράνος: «Μου είπε «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε» και ξεκίνησαν τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν», τόνισε ο Δήμου προκαλώντας την αντίδραση του Κομιανού, ο οποίος φώναξε «ψέματα, κ. πρόεδρε, ψέματα».

Ο Δήμου ανέφερε στο δικαστήριο πως βλέποντας όλα αυτά είπε στον Σκάλκο να φύγουν γιατί «αυτοί πάνε για φασαρία». Έτσι δεν ακολούθησαν την πορεία και έφυγαν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ενώ είχαν απομακρυνθεί άκουσαν σειρήνες και κατάλαβαν πως «κάτι έχει γίνει».

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε σπίτι πήρατε κάποιον;
Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: «Με έχουν πιάσει, με έχουν στο Τμήμα. Τον ρώτησα αν θέλει κάτι και μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία, όταν της είπα για τον Ρουπακιά μου απάντησε: «Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά από το τηλέφωνο».
Πατέλης: Ψέματα.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ