Εγκρίθηκαν τα πρώτα «Smart Cities» έργα ύψους 2.217.000€ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για ευφυή συστήματα και εφαρμογές στον Δήμο Ιλίου

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2.217.000€ για εφαρμογές και συστήματα «έξυπνης πόλης» στον Δήμο Ιλίου εγκρίθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για εμβληματικά έργα που εντάσσονται στην Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου και αφορούν «έξυπνες» λύσεις, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με γνώμονα τη βιώσιμη κινητικότητα και τον εκσυγχρονισμό της πόλης. Συνοπτικά περιλαμβάνουν:

· Ευφυή συστήματα διαχείρισης εισόδου-εξόδου οχημάτων στους πεζόδρομους

· Εγκατάσταση και διαμόρφωση Έξυπνων Διαβάσεων Πεζών σε Σχολεία της πόλης

· Σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου χώρων στάθμευσης ΑμεΑ

· Αστικό Εξοπλισμό Έξυπνης Κινητικότητας όπως, Σταθμούς Φόρτισης αμαξιδίων ΑμεΑ, ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών

· Επέκταση κοινόχρηστου δικτύου WiFi

· Led Videowall για ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία πολιτών

· Συστήματα ανέπαφης και ασφαλούς πρόσβασης (access control) σε Δημοτικά κτήρια

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Σχεδιάσαμε και υποβάλλαμε για χρηματοδότηση, με τάχιστες διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεγάλα και σημαντικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού. Πρόκειται για έργα που θα συντελέσουν ώστε το Ίλιον να μετασχηματιστεί σε «Ευφυή πόλη» με άμεσα οφέλη τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, την αποδοτικότερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και την παροχή ποιοτικότερων ψηφιακών υπηρεσιών σε τομείς της αστικής λειτουργίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Ιλίου θα επιδιώξει να ομαδοποιήσει τις κατηγορίες των έργων ώστε να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες εκτέλεσης των έργων, αφού ολοκληρωθούν σε 1 με 2 μήνες τα τεύχη δημοπράτησης και αναρτηθούν για να ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί.

Παράλληλα, μάθαμε πως ο Δήμος Ιλίου σύντομα θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις δυνατότητες του για τον επιδιωκόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό, αφού αναμένεται μετά τον επιμερισμό από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα να έχει προς διάθεση άλλα 2.270.000€.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έχει ο Δήμος στη διάθεση του άλλα 410.000€ για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων όπως μάθαμε επίσης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροTρίτος τελικός μπάσκετ γυναικών: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Live Streaming)
Επόμενο άρθροΕξαιρετικά αμφίβολος για τη συνέχεια των playoffs ο Μοράντ