Σε τοποθεσία παράνομης απόθεσης, ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών, μετατράπηκαν για πολλοστή φορά  κοινόχρηστοι χώροι στην οδό Ν. Πλαστήρα στην Κατερίνη και στην Τ.Κ. Παραλίας (πλησίον γηπέδου), αντίστοιχα.

Ο εντοπισμός μεγάλων ποσοτήτων από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, απορρίμματα, αδρανή υλικά έγινε κατόπιν αυτοψίας στελεχών της υπηρεσίας καθαριότητας. Στις άμεσες μάλιστα προθέσεις του Δήμου Κατερίνης είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη και η υποβολή μήνυσης.

«Επιπλέον, στον προγραμματισμό του Δήμου είναι να τοποθετηθούν στις περιοχές αυτές σύγχρονα συστήματα ελέγχου, προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες και γενικότερα  όσοι επιχειρήσουν εκ νέου να τις επιβαρύνουν» αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση του, όμως το πρόβλημα που προκύπτει είναι αν νομιμοποιείται ο Δήμος να τοποθετήσει για παράδειγμα κάμερες, εφόσον είναι στις προθέσεις του.

Η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται σε κάθε περίπτωση στην ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης του συγκεκριμένου σημείου σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τα φαινόμενα αυτά.

«Καλούνται οι δημότες να συνδράμουν για την προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος» επισημαίνει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Γραμματικόπουλος σημειώνοντας ότι:«Διαρκής προσπάθειά μας είναι να μεταμορφώσουμε  δημόσιους χώρους από εστία ρύπανσης σε ζωτικούς και οικείους χώρους, που θα χαίρονται όλοι οι δημότες».

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος μας εξέφρασε την απογοήτευση του τόσο για το γεγονός πως θα πρέπει να εκταμιεύσει πόρους από το ταμείο του Δήμου για την ανάθεση φύλαξης του σημείου από την παράνομη απόρριψη σκουπιδιών και μπαζών, όσο και για κάτι ακόμη.

«Καθημερινά υπάρχουν φαινόμενα βανδαλισμών στη πόλη μας. Την μια μέρα για παράδειγμα καθαρίζουμε από μπογιές την πόρτα του Δημαρχείου και την επόμενη πάλι τα ίδια. Το άκρως δυσάρεστο είναι πως βανδαλίζονται και τα μνημεία της πόλης μας» μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε μια περίοδο που πολλοί Δήμοι της χώρας δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά λόγω των ανατιμήσεων, χωρίς κανέναν λόγο, τα δημοτικά ταμεία επιβαρύνονται και με άλλες δαπάνες όπως η αποκατάσταση παιδικών χαρών, μνημείων, σχολείων από βανδαλισμούς. Αν αύριο μεθαύριο ο Δήμος Κατερίνης και όχι μόνο αυτός, δεν έχει να καλύψει τις ανάγκες σε κοινωνικές υπηρεσίες ευπαθών ομάδων πληθυσμού, όπως το κοινωνικό φαρμακείο, το συσσίτιο, το βοήθεια στο σπίτι, το δημοτικό υπνωτήριο και άλλα,  ας μην παραπονεθεί κανείς από όσους βανδαλίζουν και μπορεί να έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο ως δικαιούχο της πολύτιμης αυτής βοήθειας που παρέχει ο Δήμος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροEurovision 2022: Σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλει Ιταλίδα εθελόντρια
Επόμενο άρθροΕπιστολή στο υπουργείο για διευκόλυνση μετακίνησης φιλάθλων για τον τελικό Kυπέλλου