Απορρίφθηκε η αίτηση του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής.Την απόρριψη της αίτησης είχε προτείνει η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Μετά από τρίωρη διάσκεψη, η σύνθεση που ορίστηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε την απόφασή της σύμφωνα με την οποία τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

Το πρωί το δικαστήριο αποφάσισε να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά ούτε και στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά, στους καταδικασμένους για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και τους δράστες της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν μόνο σε 4 από τους βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: τους Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο και Αρβανίτη.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω