Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, ενώ μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε έξω από το Εφετείο.

Για τη δίκη της καταδικασμένης σε πρώτο βαθμό εγκληματικής οργάνωσης μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

«Η διαδικασία που είναι να ξεκινήσει σήμερα, ουσιαστικά εξαφανίζει την πρωτόδικη απόφαση και το δικαστήριο εξετάζει τα στοιχεία από την αρχή. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει αρκετό χρόνο και πάλι», δήλωσε η κ. Τομπατζόγλου, αποκαλύπτοντας ότι οι μάρτυρες στο εφετείο είναι 148.

Η δίκη θα γίνεται αποκλειστικά στο Εφετείο

Η ίδια έκανε την εκτίμηση ότι η διαδικασία της δίκης θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια τονίζοντας ότι τουλάχιστον έχουν επιλυθεί κάποια σημαντικά ζητήματα όπως ότι η δίκη θα γίνεται αποκλειστικά στο Εφετείο και οι δικαστές θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτή την υπόθεση μέχρι την έκδοση της απόφασης.

«Αυτός μένει να δούμε είναι πόσες φορές την εβδομάδα θα διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Από αυτό θα κριθεί το πόσο καιρό θα διαρκέσει η δίκη» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

Η δικηγόρος πολιτικής αγωγής επέστησε την προσοχή στη στάση που θα κρατήσει η υπεράσπιση των καταδικασμένων πρωτοδίκως μελών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι ενδέχεται να προσπαθήσουν να ευτελίσουν τη διαδικασία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Θεσσαλίας – Δήμος Σκιάθου: Εκδήλωση για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη επιχειρήσεων και προορισμών
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ασθενής στο «Γεννηματάς» έκανε απόπειρα αυτοκτονίας