Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκλήρωση των απολογιών στις 6/11 με Ν. Μιχαλολιάκο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκλήρωση των απολογιών στις 6/11 με Ν. Μιχαλολιάκο

Με τον τελευταίο από τους 68 κατηγορούμενους, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ολοκληρώνεται στις 6 Νοεμβρίου, ο κύκλος των απολογιών στη δίκη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δήλωση δικηγόρων πολιτικής αγωγής Αιγύπτιων αλιεργατών: «Η ώρα της λογοδοσίας της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για τα εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου, η ώρα για την οποία το αντιφασιστικό κίνημα επιχειρηματολογούσε και πάλεψε επί δεκαετίες, έχει πλέον φτάσει. Η απολογία του Μιχαλολιάκου στις 6 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ανοίγει το δρόμο για την εισαγγελική πρόταση και την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή, τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν πρέπει να νιώσουν μόνοι. Ενώνουμε κι εμείς της φωνή μας, ως δικηγόροι πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούμε θύματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, και καλούμε στη μαζική συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων στις 8.30πμ και στο συλλαλητήριο στο Εφετείο στις 6 Νοεμβρίου. Για να ξεχειλίσουν οι δρόμοι από αλληλεγγύη και για να ακουστεί δυνατά το μήνυμα της κοινωνίας ενάντια στον φασισμό. Καμία επανάπαυση, μέχρι την οριστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορούμενων ηγετικών στελεχών και μελών της».

Αθήνα, 1/11/2019,

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών,
Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Ζώτος.

Συλλαλητήριο

Την ημέρα της απολογίας Μιχαλολιάκου, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στη στάση μετρό Αμπελόκηποι στις 8.30πμ και πορεία στο Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.

Στο συλλαλητήριο καλούν συνδικάτα, αντιρατσιστικές κινήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και μαζικοί φορείς. Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αναφέρει: «Με αφορμή την απολογία του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής», Νίκου Μιχαλολιάκου, στη δίκη για τη φασιστική-εγκληματική οργάνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους και τους δημοκρατικούς πολίτες να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν μαζικοί φορείς την ίδια ημέρα, 6 Νοεμβρίου, στις 8:30 πμ στο Εφετείο (Λεωφ. Αλεξάνδρας).

Η ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει ότι οι ευρισκόμενοι στο εδώλιο, που θεωρούν τον εαυτό τους «σπορά των ηττημένων» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι κατηγορούμενοι για εγκληματική δράση και, ήδη, έχουν υπάρξει τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορες πράξεις τους, που συμπεριλαμβάνονται και στη μεγάλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει ανοιχτό μέτωπο με τις ναζιστικές «θεωρίες» και πρακτικές και δεν ξεχνά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και τις απειλές σε βάρος εργαζομένων στα ΜΜΕ από μέλη της οργάνωσης».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post