Με την επιστημονική καθοδήγηση των στελεχών της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2020 από το Δήμο Βόλου η διενέργεια των rapid tests για τον COVID 19, που αποτελεί μεν μία προσφορά του Δήμου στους πολίτες του Βόλου, παράλληλα όμως τα αποτελέσματα που προέκυψαν αποτελούν και χρήσιμο υλικό για την επιδημιολογική έρευνα.

Η δωρεάν διεξαγωγή των rapid tests ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο Δήμος Βόλου οφείλει να εκφράσει δημόσια ευχαριστίες στους παρακάτω φορείς:

– Την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την επιστημονική υποστήριξη, τη συμμετοχή του εξειδικευμένου προσωπικού της, τη διαδικασία εκπαίδευσης των στελεχών του Δήμου Βόλου και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων για την επιδημιολογική έρευνα και συγκεκριμένα τους:

Κωνσταντίνο. Ι Γουργουλιάνη, Καθηγητή Πνευμονολογίας ΠΘ, Ιωάννη Πανταζόπουλο, Πνευμονολόγο, Επίκουρο Καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής ΠΘ,  Δημήτριο Παπαγιάννη, Επίκουρο Καθηγητή Δημόσιας Υγείας ΠΘ, Ευάγγελο Φραδέλο, Επίκουρο Καθηγητή Γενικού Τμήματος ΠΘ, Αθανάσιο Κυρίτση, Ειδικευόμενο Πνευμονολογίας, Νικόλαο Κανελλόπουλο, Γενικό Ιατρό, Μούλιου Δήμητρα, Βιοχημικό, Δήμητρα Σιαχπαζίδου, Νοσηλεύτρια, Κώτσιου Ουρανία, Πνευμονολόγο, Εκλεγμένη Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής, Γεώργιο Καλαντζή, Ερευνητή Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

– Την Ιδιωτική Κλινική Ιωάννου – Ιδιωτικά Πολυϊατρεία ΑΕ με διακριτό τίτλο «ΑΝΑΣΑ» για τη δωρεά των αναλώσιμων ειδών προστασίας του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού (2.000 τμχ. μάσκες, 2.000 τμχ. γάντια, 600 τμχ. ποδιές, προσωπίδες).

– Τους Εθελοντές της  Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας,  που υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους τη διαδικασία για την τήρηση των αποστάσεων και την ασφάλεια των συμμετεχόντων δημοτών σε Βόλο και Νέα Ιωνία αντίστοιχα.