Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ γνωστοποίησε ότι, το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιστεί.

Θα υπολογιστεί με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος (σ.σ. όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «με τον πραγματικό μισθό που έχει πάρει ο εργαζόμενος στην τσέπη του») και το μισθό που έχει προκύψει από τις αναστολές (534 ευρώ ή 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο).

Επιπλέον ενημέρωσε ότι το υπόλοιπο της άδειας αναψυχής που δεν έλαβαν οι εργαζόμενοι, με νομοθετική ρύθμιση που έρχεται, θα μπορεί να μεταφερθεί στο έτος 2021 για όσους εργαζόμενους θα μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο ή για όσους δεν πρόλαβαν να τη λάβουν λόγω των συνθηκών.Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ακόμη, ότι η πλατφόρμα για τους κληρονόμους των αναδρομικών θα ανοίξει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και την Τρίτη μόνο με ηλεκτρονική αίτηση και αφορά 172.222 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων. Όσον αφορά στα χρήματα, είπε ότι είναι πολύ πιθανό να δοθούν έως το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι είναι διασφαλισμένα και περιμένουν να αντιστοιχηθούν με τις αιτήσεις που θα γίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους κληρονόμους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τα SOS για τη μείωση ενοικίου – Όφελος ανεξάρτητα με το ποιος εμφανίζεται ως ενοικιαστής

Ο «μαϊμού Μπραντ Πιτ» της έφαγε λεφτά ενώ της έταζε γάμο κι αυτή μήνυσε τον… αληθινό Μπραντ Πιτ

Τραγωδία στου Ρέντη: «Όχι ρε Γιάννη!» – Τα τελευταία λόγια της 41χρονης που πέθανε από το όπλο του συζύγου της

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω