Εγείρει ζητήματα η Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για Ελλάδα και άλλες χώρες

Εγείρει ζητήματα η Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για Ελλάδα και άλλες χώρες

45 λεπτά κράτησε η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής ένωσης για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας και άμυνας, Γιοζέπ Μπορέλ.

Οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν για τις τρέχουσες προκλήσεις της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο τα μεμπτά τα της Τουρκίας με τη Λιβύη για την ανακήρυξη ΑΟΖ σε θαλάσσια έκταση που θίγει συμφέροντα της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής θα κάνει ό,τι χρειάζεται από την πλευρά του και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο κύριος Μπορέλ επανέλαβε την προτροπή που εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής επιτροπής για επίλυση των διαφορών με διάλογο και καλή πίστη ο κύριος Δένδιας επισήμανε ότι πρόκειται για βασική του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αλλά το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αν θα υπάρξει ειρηνική επίλυση μιας διαφοράς αυτό αλλά από το πως και γιατί δημιουργούνται αυτές οι διαφορές.

Και υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση:Γιώργος Συριόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:Περισσότερα Εδω

Share this post