Εκπτωτικά πακέτα από το 2020-Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (video)

Εκπτωτικά πακέτα από το 2020-Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (video)

Μεγάλες προσφορές με κουπόνια και εκπτωτικά οικογενειακά πακέτα και στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούν να κερδίζουν οι συνεπείς καταναλωτές. Η εκπτωτική πολιτική της ΔΕΗ για την επιβράβευση των συνεπών πελατών της τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Παράλληλα στα νέα τιμολόγια περνά η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 25% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Την ίδια ώρα, στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και πλήρη διασφάλιση των εργαζομένων που βρίσκονται προ της σύνταξης περιλαμβάνει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης της ΔΕΗ στην μετα- λιγμνίτη εποχή, διαμηνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «είναι θέμα της Δικαιοσύνης η αναζήτηση τυχόν ευθυνών για την κατάσταση της ΔΕΗ που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Τα χρέη προς τη ΔΕΗ φθάνουν αυτή την ώρα στα 2,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων ένα τμήμα δεν είναι πια διεκδικήσιμο λόγω του ότι οφείλονται από επιχειρήσεις που έκλεισαν, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο αρμόδιος υπουργός 60.000 κακοπληρωτές με όνομα και επίθετο «φέσωσαν» την ΔΕΗ με 800 εκατ ευρώ.

  • Στα 900 εκατ. € οι ζημίες το 2018 και 223 εκατ. € το α΄τρίμηνο του έτους

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά η κύρια κεφαλαιακή ένεση στα άδεια ταμεία της εταιρείας θα προέλθει πρώτα από την πώληση μεριδίου του δικτύου διανομής.

Παράλληλα καταργούνται άμεσα οι δημοπρασίες που ζημιώνουν την ΔΕΗ κατά 150 εκατ . ευρώ το χρόνο.

Το υπουργείο Ενέργειας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσουν οι δύο μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγορών των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Άντζυ Μανουσέλη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post