Την εκκίνηση της πρώτης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη επένδυσης για την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος (IRC) με καζίνο ανακοίνωσαν από το Ζάππειο δύο μεγάλες εταιρείες στο είδος τους.

Ο αμερικανικός όμιλος Hard Rock International που είναι ο μεγαλύτερος διεθνώς στο χώρο της διασκέδασης και του τουρισμού σε συνδυασμό με τα τυχερά παιχνίδια και ο ελληνικός κορυφαίος όμιλος στις υποδομές, τις παραχωρήσεις και την ενέργειας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο επισημοποίησαν τη συνεργασία τους για την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης ύψους ενός δισ. ευρώ στο Ελληνικό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Ζάππειο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσης Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε το έργο «εθνικό», τονίζοντας τη σημασία της επένδυσης τόσο της ανάπτυξης του IRC όσο και του Ελληνικού: «Αυτό που χτίζεται θα γράψει ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός εξαίροντας τους δύο εταίρους, αλλά και ενθυμούμενος τα σκαμπανεβάσματα για την υλοποίηση της επένδυσης.

Όπως έκανε γνωστό, το IRC θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης τόνισε: «Το έργο ξεκίνησε το 2019 και πέρασε από σκαμπανεβάσματα και αγωνίες.Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχθηκε πως στις μεγάλες επενδύσεις, όταν συμμετέχουν αφοσιωμένες ελληνικές εταιρείες, είναι εγγύηση για επιτυχία. Πήραμε πάνω μας όλη την ευθύνη 100% του έργου, για να το σώσουμε και να το προχωρήσουμε. Οι μέτοχοι της εταιρείας μας, μας στήριξαν. Δίνουμε τη δέσμευση πως θα λειτουργήσει εγκαίρως το IRC».

Παρών στην εκδήλωση και ο πρόεδρος της Hard Rock International Τζίμ Άλλεν, ο οποίος ευχαρίστησε τη χώρα μας για την εμπιστοσύνη που δίνει στον όμιλό του, προκειμένου να αναπτύξει τη συγκεκριμένη επένδυση. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Hard Rock International κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας και διαθέτει 250 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 70 χώρες με έσοδα 7 δισ. δολάρια και 50.000 εργαζόμενους.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔομοκός: Νεκρός 47χρονος που έπεσε από βράχο
Επόμενο άρθροΠρόστιμο 3.400 ευρώ στον Ολυμπιακό για τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό